[vc_row][vc_column][vc_column_text]

[rev_slider_vc]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row dt_row_type=”in_container”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Wat is Reflexzonetherapie?

Reflexologie is een eeuwenoude geneeswijze die ervan uitgaat dat op de voeten, handen, oren en het gelaat reflexzones liggen die in nauwe verbinding staan met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Een reflexzonetherapeut stimuleert zones op de voeten en oefent zo invloed uit op de lichaamsdelen die met die reflexzones in verbinding staan. Het lichaam komt daardoor  in balans zodat het zelfherstellend vermogen van de mens kan beter functioneren. De therapeut geneest niet, maar ondersteunt en stimuleert de processen die tot dit evenwicht leiden, zowel lichamelijk als geestelijk. Reflexologie is een holistische therapie, dat wil zeggen dat er niet slechts naar de klacht gekeken wordt maar naar de gehele mens.
Klik hier voor informatie over vergoedingen.

Behandelprijs: intake 53 euro
Consult behandeling: 53 euro

Voor welke klachten?

Als Reflexzonetherapie deskundig wordt toegepast is het een veilige en natuurlijke behandelwijze voor klachten en het kan worden ingezet bij zowel acute- als chronische klachten.Tevens kan het worden toegepast als preventieve maatregel om gezondheid te bevorderen. Voor klachten waar men ‘mee moet leren leven’ kan reflexzonetherapie uitkomst bieden!

Behandeling:

Bij de eerste behandeling worden na een kennismakingsgesprek de beide voeten bekeken en onderzocht. Met duim en vingers wordt systematisch de gehele voet betast om gevoelige plekjes en blokkades op te sporen. De eerste behandeling geeft een indicatie over verstoringen in het lichaam. Aan de hand van deze gegevens wordt een behandelplan opgezet.
Reflexzonetherapie vervangt nooit de reguliere geneeskunde. Dit betekent dat Reflexzonetherapie de behandeling van (huis)arts en/of specialist niet vervangt maar wel kan aanvullen.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht. Bij acute klachten zal dit aantal minder zijn, chronische aandoeningen hebben vaak meer tijd en behandelingen nodig.  Op vier behandelingen moet minimaal gerekend worden en dienen kort na elkaar gegeven (binnen twee tot drie weken) te worden.

Chinflex

De Chinese voetmassage maakt gebruik van de reflexzones op de voeten, de meridiaanbanen, de acupunctuur punten en veel extra punten. De knieën en onderbenen, waar veel belangrijke acupunctuurpunten zitten, worden ook altijd uitgebreid gemasseerd. Men gebruikt hiervoor zeer effectieve Chinese massagetechnieken. Door de combinatie van dit alles wordt het lichaam intens en volledig behandeld. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien. De combinatie met de zonetherapie maakt van deze twee systemen in één massage bijzonder effectief en heeft een prettige, ontspannende werking. 

Verticale Reflex Therapie (VRT)

Is een techniek waarbij de voeten in staande en gewichtdragende positie kort behandeld worden. Deze techniek was oorspronkelijk ontwikkeld om orthopedische problemen te verhelpen maar is later ook succesvol gebleken bij behandelingen van andere gezondheidsklachten.
Er blijkt een diepgaande verandering in lichamelijke ontvankelijkheid voor helende energie op te treden omdat voeten staand toegang verlenen tot diepere reflexzones.
De cliënt blijft staan terwijl de therapeut de voeten behandeld. De respons van de VRT is vaak sneller, vooral bij orthopedische problemen, als eerste hulp behandeling ingezet geeft deze techniek verbluffende resultaten.

Handreflexologie

Handen kunnen op dezelfde manier als voeten behandeld worden maar meestal zal een therapeut de cliënt bepaalde oefeningen op de handen mee naar huis geven om de therapie actief te ondersteunen.  

Oorreflexologie

Oren zijn gevoelig voor prikkels. Van oudsher zijn er veel acupunctuurpunten en reflexpunten te vinden op de oren. Zij hebben een snelle, directe verbinding met het zenuwstelsel. Oren worden doorgaans niet langer dan tien minuten behandeld.    

Zwangerschap & Reflexzone-therapie

Reflexzone-therapie kan uitkomst bieden bij een aantal ongemakken in de zwangerschap. Ziek zijn, braken, een ongemakkelijk gevoel hoeft niet meer, gelukkig. Na een aantal behandelingen zit je beter in je vel en heb je meer energie. Tijdens de zwangerschap kan het gebeuren dat er een bekkeninstabiliteit ontstaat omdat de banden onder invloed van hormonen verweken. Een bekkenfysiotherapeut kan hierbij een verwijzing geven naar een reflexoloog voor ondersteunende behandelingen. Verder kan een reflexoloog een baby die in stuitligging ligt stimuleren om te draaien door speciale punten te behandelen op de voeten. Deze behandelingen zullen bij een eerste zwangerschap vóór de 37e week afgerond moeten zijn voordat de baby ingedaald is. Er zal wel groen licht gevraagd worden aan de verloskundige of draaien tot de mogelijkheden behoort. Soms zijn er contra-indicaties voor deze behandeling.

Heeft u ongemakken en wilt u een natuurlijke ondersteuning? Dan kan deze therapie uitkomst bieden!

Een reflexzonetherapeut heeft een 4 jarige HBO beroepsopleiding met medische kennis gevolgd. Op de website van de beroepsvereniging vind desgewenst meervinformatie. Wkkgz: klik hier voor een klachtenformulier.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]Sport

Reflexzone-therapie

Diabetes

Reuma

Kindervoet[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”322″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_single_image image=”423″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][dt-space height=”80″][vc_tta_accordion style=”modern” shape=”square” color=”sky” active_section=”7″][vc_tta_section title=”Afspraak maken?” tab_id=”1441807547259-387c3545-d130″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text css_animation=”left-to-right”]Contact 

06 19384013
Info@podotherapiegeldropmierlo.nl[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text css_animation=”right-to-left”]

Neemt u bij uw eerste afspraak het volgende mee:

geldig legitimatiebewijs

zorg verzekeringspas

verwijsbrief arts/specialist, (indien u via hen doorverwezen bent)

schoenen die u het meest draagt

sportschoenen

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *