Reflexzone therapie

Met reflexzonetherapie zorgt u dat het lichaam weer in balans komt door het lichaam op bepaalde punten een reactie en/of prikkel te geven zodat het zichzelf gaat herstellen.

Wat is reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een manuele behandelmethode. De gesteldheid van reflexgebieden op voeten, handen, oren en/of hoofd geven de therapeut informatie over waar zich in het lichaam mogelijk een disbalans bevindt. Reflexgebieden corresponderen met alle organen en orgaansystemen in het lichaam. Een reflexzonetherapeut stimuleert zones op de voeten en oefent zo invloed uit op de lichaamsdelen die met die reflexzones in verbinding staan. Het lichaam komt daardoor in balans zodat het zelf herstellend vermogen van de mens kan beter functioneren. De therapeut geneest niet, maar ondersteunt en stimuleert de processen die tot dit evenwicht leiden, zowel lichamelijk als geestelijk. 

Voor welke klachten?

Als Reflexzonetherapie deskundig wordt toegepast is het een veilige en natuurlijke behandelwijze voor klachten en het kan worden ingezet bij zowel acute- als chronische klachten. Tevens kan het worden toegepast als preventieve maatregel om gezondheid te bevorderen. Voor klachten waar men ‘mee moet leren leven’ kan reflexzonetherapie uitkomst bieden! De therapeut heeft een breed scala aan behandelmogelijkheden tot de beschikking.

Klachten waar reflexzonetherapie bij kan helpen

Behandeling

Bij de eerste behandeling worden na een kennismakingsgesprek de beide voeten bekeken en onderzocht. Met duim en vingers wordt systematisch de gehele voet betast om gevoelige plekjes en blokkades op te sporen. De eerste behandeling geeft een indicatie over verstoringen in het lichaam. Aan de hand van deze gegevens wordt een behandelplan opgezet. Reflexzonetherapie vervangt nooit de reguliere geneeskunde. Dit betekent dat Reflexzonetherapie de behandeling van (huis)arts en/of specialist niet vervangt maar wel kan aanvullen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht. Bij acute klachten zal dit aantal minder zijn, chronische aandoeningen hebben vaak meer tijd en behandelingen nodig. Op vier behandelingen moet minimaal gerekend worden en dienen kort na elkaar gegeven (binnen twee tot drie weken) te worden. In onze praktijk worden verschillende specialisaties toegepast.

GEZICHTSREFLEXOLOGIE

Door het gelaat te behandelen krijgt de therapeut toegang tot diepe reflexzone’s, meridiaan punten. Neurologische klachten kunnen vanwege de ‘korte’ verbindingen naar het zenuwstelsel snel en effectief behandeld worden. Hierbij kunt u denken aan behandelen van (aan)gezichtsverlammingen en/of zenuwpijnen. Deze behandeling kalmeert en sedeert. Ook bij nerveuze klachten kan deze manier van behandelen veel voor u doen.

Wetenschappelijke onderbouwing

Er is en wordt in Nederland en daarbuiten steeds meer wetenschappelijk onderzoek verricht naar de precieze werking en de effecten van reflexzonetherapie. Een reflexzonetherapeut heeft een 4 jarige beroepsopleiding met medische kennis gevolgd op Hbo-niveau. Podotherapie Geldrop-Mierlo is aangesloten bij de vereniging van Nederlandse Reflexzone therapeuten. Om de beroepslicentie te waarborgen worden er jaarlijks beroepsaanvullende cursussen gevolgd. Deze omvatten medische kennis en beroepsmatig handelen. De vereniging toetst door middel van een audit of de praktijk aan de gestelde voorwaarden voldoet.

Vergoedingen

Reflexzonetherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering, afhankelijk van uw polis. Dat betekent dat uw eigen risico niet wordt aangesproken. Via de onderstaande button kunt u de huidige vergoedingen voor reflexzonetherapie zien.