Rug

Heeft u last van uw rug? Blijf niet te lang doorlopen met de klacht en maak een afspraak met podotherapie Geldrop-Mierlo.

Tijdens het podotherapeutisch onderzoek wordt er gekeken naar de oorzaak van uw klacht(en) en wordt er een behandeling voorgesteld. Wacht niet te lang, hoe sneller het probleem aangepakt wordt, des te groter de kans is op een volledig herstel! 

Veel voorkomende klachten

Aan de rug zijn...

We spreken van een hernia, als een deel van de zachte stof in de tussenwervelschijf naar buiten stulpt. Een hernia komt meestal in de rug voor, maar kan ook in de nek voorkomen. De tussenwervelschijf, werkt als een soort ‘schokdemper’ in de wervelkolom, dus als deze zijn soepelheid verliest, kan het bepaalde bewegingen niet meer goed opvangen. Met als gevolg dat er scheurtjes komen in de buitenkant van de schijf, waardoor de zachte binnenkant van de schijf niet meer goed beschermd wordt.

Een hernia, gelokaliseerd ter hoogte van het laagste deel van de rug, veroorzaakt vaak lage rugpijn, waarbij de pijn kan uitstralen naar één been of beide benen. Tintelingen in been of voet kunnen ook op een hernia wijzen. Bij het verergeren van de klachten kunnen de beenspieren kracht verliezen of in meer of mindere mate gevoelloos raken. Wanneer uw herniaklachten zijn ontstaan door een verkeerde voetstand of voetafwikkeling kan de podotherapeut kan dit corrigeren met een zooltherapie.